Hoe maak ik gevulde Turkse paprika’s
Gelijke hoeveelheid water/rauwe rijst ( dolmalik pirinc*)
Grote ui
Pijnboompitten
Rode Paprika paste ( kirmise biber salca*)
Gedroogde krenten *
Kaneelstokje
Pimentkorrels
Gedroogde munt *
Dikke yoghert
Knoflook
DAN :
Ui zeer fijn snijden/raspen
Beetje olie in pan dikke bodem
Ui langzaam garen
Pijnboompitten toevoegen
Ff zacht bakken
Rijst toevoegen en op halfhoog vuur bakken
Water toevoegen en eea aan de kook brengen
Klein beetje (Theelepel?) salca toevoegen
Goed mengen
Zout
Vuur laag
deksel op de pan en
10 mijn zacht garen
Als rijst bijna gaar is pan van vuur en aflaten koelen
Kaneel+piment+munt fijn maken
De verhouding van de specerijen is mss wel het moeilijkste van dit recept
Specerijen mengsel voorzichtig door de rijst mengen
Rijstmengsel kan nu gebruikt worden om de dolmalik biber te vullen
Gevulde biber in pan dikke boden,
bodempje water,
aan de kook deksel erop vuur laag en na 10min ff kijken
Knoflook fijnmaken door yoghert roeren en als topping op de biber doen
*= verkrijgbaar bij Turkse winkel