Radijs Chinese Rose
Nederlandse naam: Radijs “China Rose”
Latijnse naam: Raphanus sativus
Smaak: Zachte volle smaak.
Gebruik: Een typisch Chinese Radijs: China Rose een langwerpig soort (lengte 10-20 cm) uit de uitgebreide Radijzen-familie. De kleur is roze-rood aan de buitenkant en roze-wit aan de binnenzijde.
China Rose is jaarlijks altijd wat later in het seizoen, meestal vanaf ongeveer September oogstbaar.
Chinese China Rose Radijs is oorspronkelijk een van de oudste Radijs-soorten die vanuit China door zendelingen (rond 1800) meegebracht zijn naar Europa.
Het kruidige knol-vlees met de typische zachte en volle Radijs-smaak is, vers versneden in dunne schijfjes (ijswater), heerlijk bij roerbak-gerechten en in soepen en de dan resterende ‘topjes’ zijn gekookt prachtig in bijv. kippenboullion.
Seizoen
Zomer/herfst
Hieronder een aantal recepten
De bedoeling is dat deze pagina’s aangevuld gaan worden tot een volwaardige verzameling recepten die het tijdbeeld weergeven waarin deze groenten gebruikt worden
Aanvulling/correcties ; suggesties : theostuin@gmail.com
Recepten
naam
INGREDIËNTEN
1
1
1
1
1
1
1
1
BEREIDING
1
1
naam
INGREDIËNTEN
1
1
1
1
1
1
1
1
BEREIDING
1
1