Radijs Chinese Rose

Nederlandse naam: Radijs “China Rose”

Latijnse naam: Raphanus sativus

Smaak: Zachte volle smaak.

Gebruik: Een typisch Chinese Radijs: China Rose een langwerpig soort (lengte 10-20 cm) uit de uitgebreide Radijzen-familie. De kleur is roze-rood aan de buitenkant en roze-wit aan de binnenzijde.

China Rose is jaarlijks altijd wat later in het seizoen, meestal vanaf ongeveer September oogstbaar.

Chinese China Rose Radijs is oorspronkelijk een van de oudste Radijs-soorten die vanuit China door zendelingen (rond 1800) meegebracht zijn naar Europa.

Het kruidige knol-vlees met de typische zachte en volle Radijs-smaak is, vers versneden in dunne schijfjes (ijswater), heerlijk bij roerbak-gerechten en in soepen en de dan resterende ‘topjes’ zijn gekookt prachtig in bijv. kippenboullion.

Seizoen
Zomer/herfst

Hieronder een aantal recepten

De bedoeling is dat deze pagina’s aangevuld gaan worden tot een volwaardige verzameling recepten die het tijdbeeld weergeven waarin deze groenten gebruikt worden

Aanvulling/correcties ; suggesties : theostuin@gmail.com

Recepten

naam

INGREDIËNTEN

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

BEREIDING

  • 1

  • 1

naam

INGREDIËNTEN

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

BEREIDING

  • 1

  • 1

Previous
Previous

Radijs Man fang hong

Next
Next

Aardpeer