Radijs Man fang hong

Watermeloenradijs staat wereldwijd bekend als ‘Chinese radijs’.

De officiële naam is man fang hong, wat ‘prachtig hart’ betekent.

En dat klopt, want de binnenkant heeft een prachtige rozerode kleur die aan watermeloen doet denken. In het westen is deze soort beter bekend als Watermeloenradijs en lijkt qua smaak en textuur op radijs. Ze zijn milder dan gewone radijs, een beetje peperig, met een stevige bite. Vind je de smaak toch iets te pittig? Als je de watermeloenradijs schilt, dus als het witte verwijderd, dan is de smaak nootachtig zoet

Recept

Seizoen
Late Zomer.Herfst Winter

Hieronder een aantal recepten

De bedoeling is dat deze pagina’s aangevuld gaan worden tot een volwaardige verzameling recepten die het tijdbeeld weergeven waarin deze groenten gebruikt worden

Aanvulling/correcties ; suggesties : theostuin@gmail.com

Recepten

naam

INGREDIËNTEN

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

BEREIDING

  • 1

  • 1

naam

INGREDIËNTEN

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

BEREIDING

  • 1

  • 1

Previous
Previous

Radijs Chin Lo Pak

Next
Next

Radijs Chinese Rose