Chinese radijs chin lo pak

Chinese groene radijs is een zusje van de radijs en rettich, alle drie behorend tot de soort Raphanus Sativus. De smaak van deze drie wortels zijn dan ook redelijk vergelijkbaar maar onderscheidend.

Hoe te gebruiken?
Zoals je rettich of radijs zou gebruiken, in stukjes, schijfjes of sliertjes door een salade of ingelegd in azijn (lajiao luobo). Eventueel gebruiken om zelf radijscake van te maken, hoewel die waarschijnlijk wel een raar groen kleurtje zou krijgen. Roerbakken behoort ook tot de mogelijkheden. Tot slot gewoon door (winterse) stoofschotels, precies zoals je wortel of pastinaak zou gebruiken. In de ijskast nog best lang te bewaren.

Seizoen
Zomer/herfst

Hieronder een aantal recepten

De bedoeling is dat deze pagina’s aangevuld gaan worden tot een volwaardige verzameling recepten die het tijdbeeld weergeven waarin deze groenten gebruikt worden

Aanvulling/correcties ; suggesties : theostuin@gmail.com

naam

Ingredienten

  • 1 rode peper

  • 2 lenteuitjes, alleen de groene delen

  • 1 tl sojasaus light

  • 1 1/2 tl rijstazijn

  • 1 tl aardappelmeel (en 2 el water)

  • 1 tl sesamolie

Schil de radijs en snij deze in smalle reepjes, zoals luciferstokjes. Meng met een tl zout en laat het een kwartiertje staan.

Ontdoe de peper van de zaadjes en snij deze ook in smalle reepjes, van dezelfde lengte als de radijs. Doe hetzelfde met de groene delen van de lenteuitjes.

Knijp de radijsreepjes uit en dep het droog.

Doe wat olie in een rokende wok en roer de peper een paar seconden door de hete olie. Voeg de radijs toe en roerbak deze gaar gedurende een paar minuten met hoog vuur.

Voeg de sojasaus toe en vervolgens de lenteui en de rijstazijn. Meng alles goed door elkaar.

Roer het aardappelmeelmengsel nog even door elkaar en voeg het toe. Roer het goed door het geheel heen. Wok van het vuur en sesamolie er doorheen roeren.

naam

INGREDIËNTEN

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

BEREIDING

  • 1

  • 1

Previous
Previous

Koolrabi

Next
Next

Radijs Man fang hong