Paarse Wortel

Paars
Van paarse wortelen is bekend dat ze bulken van de blauwpaarse kleurstoffen, ook wel anthocyanen genoemd. Anthocyanen behoren tot de flavonoiden, die in het lichaam agressieve moleculen onschadelijk maken en daarmee preventief kunnen werken tegen kanker en hart- en vaatziekten. Anthocyaan kan uitstekend dienen als kleurstof voor diverse producten.

Oorspronkelijk waren paarse wortelen door en door paars. Nu zijn er ook paarse wortels aan de binnenkant oranje blijven, en dus bevatten ze nog steeds veel beta-caroteen.

Geroosterd, ingemaakt of gewoon dun gesneden, onze wortelen geven elk bord extra kleur. Let er wel op dat je de paarse wortelen pas op het laatst door je eten mengt.

Wat proef je?
Zoals we zeiden: stevig en hartig. Onze wortelen zijn wat minder zoet dan hun oranje neefjes, maar net zo voedzaam en lekker.

Seizoen
Het hele jaar door.

Hieronder een aantal recepten

De bedoeling is dat deze pagina’s aangevuld gaan worden tot een volwaardige verzameling recepten die het tijdbeeld weergeven waarin deze groenten gebruikt worden

Aanvulling/correcties ; suggesties : theostuin@gmail.com

Recepten

naam

INGREDIËNTEN

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

BEREIDING

  • 1

  • 1

naam

INGREDIËNTEN

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

BEREIDING

  • 1

  • 1

Previous
Previous

Zwarte wortel

Next
Next

Pastinaak