Pastinaak

Ons oudste basisvoedsel. Dit is het originele ingrediënt van de Leidsche Hutspot. Pastinaak is in alles te gebruiken ipv aardappel. Ook voor Pastifrietjes.



Hieronder een aantal recepten

De bedoeling is dat deze pagina’s aangevuld gaan worden tot een volwaardige verzameling recepten die het tijdbeeld weergeven waarin deze groenten gebruikt worden

Aanvulling/correcties ; suggesties : theostuin@gmail.com

Recepten

Leidsche Hutspot

500 g witte ZOLFINI of KROMBEKKEN
500 g mager rookspek,
11/2 kg penen,
500 g pastinaken,
500 g uien
20 g zout,
versgemalen peper

Voorbereiding

Was de witte bonen, doe ze in een pan met ruim water en laat ze een 6 uur weken. Breng de de bonen in het weekwater aan de kook en doe er het in dobbelstenen gesneden spek bij. Laat alles op een zacht vuur 20 min zachtjes koken.

Bereidingswijze

Maak intussen de groenten schoon en snijd ze fijn, voeg alles met het zout bij het bonenspekmengsel en laat nog eens 45 min zachtjes doorkoken, giet de hutspot af en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper.

naam

INGREDIËNTEN

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

  • 1

BEREIDING

  • 1

  • 1

Previous
Previous

Paarse Wortel

Next
Next

Cavolo Nero (Palmkool)