Recepten

               Ingredienten:

1 kg  pompoenvlees   120 g gezouten rundvlees  aan één stuk
     1 liter water               1 grote ui 
     1 of 2 stelen selderij   1 of 2 preien
     1/4 theelepel tijm       1/4 theelepel tabascosaus
     2 grote aardappels     in blokjes gesneden
     1 stokje kaneel          1 eetlepel suiker
     2,5 dl room               2 eetlepels boter

Bereidingswijze:
Het gezouten rundvlees in een pan met deksel en gevuld met koud water weken.
Giet de dag zelf het vlees af en leg het in een grote pan, samen met 1 liter water, 1 grote ui, selderij, preien, de tijm en tabascosaus.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en sudder gedurende 1 uur totdat het vlees gaar is.
Zeef de bouillon en gooi de groenten weg.
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en houd het apart.
Zet de bouillon terug op het vuur, doe er de pompoen en de aardappels bij en laat gaar pruttelen.
Tijdens de laatste minuten voegt u het kaneelstokje en de suiker toe.
Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje.
Pureer de soep
Voeg daarna langzaam de room en de boter toe.
Laat de soep weer warm worden, maar niet koken.